2011-01-01

Att blogga i vattnets värld

Som nybörjarbloggare undrar man förstås hur "den förstfödde" kommer att tas emot. Man känner sig lite som tennisspelaren som kastar upp bollen, slår iväg sin serve och väntar på returen från andra sidan nätet. Kommer bollen över huvud taget att träffa i serverutan? Hur kommer den i så fall att returneras? Hur kommer spelet att gestalta sig?
Liknelsen haltar förstås, eftersom bloggläsarna inte är motståndare som ska besegras. Men man kan ju se det hela som en vänskapsmatch, där bollen ska hållas i spel så länge som möjligt. Och då kan jag i alla fall konstatera att början har varit bra, med ett par hundra besökare de första tre dygnen. Plus en hel del uppskattande kommentarer. Säkert är siffran ett resultat av min "mejl-kampanj" till vänner och kontakter av olika slag, och av att jag förlagt lite VattenVärld även till Facebook, med blogglänk. (Obs att sidans statistikräknare visar ca 100 för mycket, eftersom det dröjde innan jag insåg att funktionen "räkna inte egna besök" inte fungerade i min gamla webbläsare.)

Vad kan man vänta sig här framöver?
Jo, information om vattenprojektets olika delar, förstås. Utställningen, boken – och seminariet. Seminariet kommer att ha sin egen hemsida; bloggen är min egen, liksom eventuella synpunkter som slinker fram här.
Jag kommer också att lägga in länkar och hänvisningar till material med anknytning till bloggens teman. Och så blir det förstås fler bilder. Kanske inte så många från den kommande utställningen – det måste ju finnas kvar ett visst överraskningsmoment och nyhetsvärde – men väl andra bilder med vattentema. Se här ovan ett motiv från Storsjöns strand, isläggning i november 2010.

1 kommentar:

  1. Du har gjort en snygg blogg Hans! vilket projekt du dragit i gång, spännande och nödvändigt. Du kan verkligen ge ett positivt svar på den fråga som ställdes i dokumentären The Plan, vad kan du göra för klimatets skull?

    Jag lägger din blogg i min länklista.

    SvaraRadera