2012-07-21

Studiebesök i Luleå Konsthall

Den 8 december är det vernissage för min utställning Vattenvärld i Luleå Konsthall, som finns i Kulturens Hus i nämnda stad. För ett par dar sen var jag där och kollade lokalerna. Nytillträdde konsthallschefen Hans Sundvall visade mig runt. Just nu finns där bland annat en mycket sevärd utställning med samisk konst, och ett rum med spännande verk av skulptören Anja Persson (nej, det är inte skid-Anja som startat ny karriär).
Tre andra utställningar kommer att ha vernissage samma dag som min, i olika delar av konsthallen. Mina bilder kommer att hänga på den ca 20 meter långa buktande vägg som finns direkt innanför entrén – plus den motsatta väggen och en kortare vägg strax intill. Gissningsvis finns det plats för åtminstone 25 bilder. Jag har väl i nuläget närmare 40 färdiga förstoringar att välja bland. Sannolikt kommer även bildspelet att rulla kontinuerligt på en teve.
Jätteroligt ska det bli att ställa ut i Luleå, inte minst på grund av att min mor kommer från Ryssbält i Kalix kommun, åtta mil bort, och jag fortfarande har en hel del släkt i trakten.

Konsthallen ligger rakt fram i Kulturens Hus i Luleå, som har 60-70.000 besökare per månad.
En särskild poäng är att arkitekten bakom denna byggnad heter Bengt Aili, som var en av mina bästa kompisar under uppväxten i Svenstavik på 60-talet och klasskamrat under elva år. 

Konsthallschefen Hans Sundvall räknar in ett tjog av boken Vattenvärld,
som nu finns att köpa i konsthallens butik.
Här kommer bilderna att hänga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar