2012-07-19

"Häftigt att något så enkelt kan bli till detta..."

"Mossfall" är en av de nya
bilderna på denna utställning.
Hittar Östersundstidningarnas konstrecensenter ut från staden, till de gallerier och utställningar som finns på Jämtlands landsbygd?
Jodå – ÖP:s Christer B Jarlås har de senaste veckorna rapporterat grundligt om de olika utställningar som pågår hos Wikners i Persåsen. Den här veckan tar han en särskild titt på de två utställningar som förenas av ett slags glastema. Mina vattenbilder, varav de flesta är laminerade på plexiglas, och Kjell Jansons glasskulpturer.
Jarlås noterar att min utställning delvis är förnyad, jämfört med de bilder som jag ställde ut på Bolins förra året. Och han är lika positiv nu som då. Spännande med dessa förstoringar bakom plexiglas, konstaterar han. Och vidare:
"Att en fjällbäck kan vara sitt eget universum kan man kanske i och för sig tänka sig. Men här blir det så påtagligt. I vår mindfulnesspräglade tillvaro är det ändå rätt så häftigt att något så enkelt och självklart som lite rinnande vatten från fjället kan bli till detta. Vattenvärld finns kvar till september.
Både Kjell Janson och Hans Månsson lyfter fram det som finns runt oss. Sådant vi inte skulle se och upptäcka annars. Det gillar jag."
Det finns faktiskt en särskild poäng med att få positiva ord om vattenbilderna från just Christer B Jarlås. Han är ju annars miljöåklagare, och bör väl ha ett särskilt öga för bilder som syftar till att få fram ett budskap från naturen, om vikten av att vårda och värna. Att rätt värdera dess "ekotjänster", för att använda ett modernt begrepp.

Hela konstkrönikan här, avsnittet om Vattenvärld kommer på slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar