2012-06-25

En droppe på Rödön

För den som inte är orienterad i jämtländsk geografi är det kanske bäst att berätta att Rödön inte är någon ö. En halvö är det, utstickande i Storsjön norr om Frösön. Där finns Byhuset, ett mycket trevligt ställe att åka till på sommaren om man vill äta något gott, handla något fint, eller få sig en kulturell upplevelse. Lite grann släkt med Wikners, där jag har min stora sommarutställning. Något av en diversehandel i goda upplevelser.
Byhuset var en vanlig, stor bondgård, en gång i tiden. Där det förr förvarades hö till djuren hänger nu stora målningar av nonfigurative Gert Amanius. Tidens gång. Men näring som näring kan man kanske tänka. Om inte för kornas hungriga magar så för människors törstiga själar.
Som en av ett antal utvalda fotografer har jag nu fått en stor bild upphängd på utvändig ekonomibyggnadsvägg. På en gammal, mycket fotogenisk lada. Så här ser det ut. Min bild är förstås droppen. Den till vänster har tagits av Lennart Jonasson.Två bilder till, för att visa hur andra storbilder hängts:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar