2014-02-28

Gör som Oskar, kom till Torvalla Brunn på KulTur 2014

Oskar, efter festen.
Konstrundan Kul Tur den första helgen i maj är nu en tradition i Jämtlands län. I år ordnas den för fjärde gången, och förhoppningsvis fixar arrangerande konst- och hemslöjdskonsulenterna samma fina väder som förra året. Antalet deltagande konstnärer verkar växa för varje år. I fjol var det ett 70-tal, nu räknar jag till ungefär 115 i deltagarlistan. Så det kan bli stressigt för den konstälskare som spänner bågen högt och vill hinna med många ateljébesök.

Självklart hoppas jag att många väljer att komma till mig i Galleri Torvalla Brunn (börjar lansera namnet så smått), där jag har mina bilder när de inte är ute på gästspel någon annanstans. Förra året hade jag ett 40-tal besökare på två dagar, och många trevliga samtal. Boka in datumen redan nu: 3-4 maj!








2014-02-05

Vernissage i vintermarknadstid

Det blev en trivsam vernissage i eftermiddag på Ajtte, Fjäll- och Samemuseet i Jokkmokk. 15-20 personer kom för att se mina bilder och höra min enkla redogörelse för hur projektet kom till och vad jag vill med det. De var vänliga nog att ge kommentarer som att "jag blir inspirerad"..... "den här utställningen skulle jag vilja att du visade hemma i Värmland"..... "jag gillar ditt filosofiska anslag"....
Det verkar som om min ambition fungerar, att skapa bilder som inte är omedelbart entydiga. Bättre att stimulera fantasin, att ge betraktaren ska utrymme att tolka på sitt sätt.
De närmaste dagarna lär det bli kraftig publiktillströmning, under Jokkmokks vintermarknad, då det pågår massor av arrangemang både här i museet och runt om i samhället. Sedan hänger utställningen kvar till åtminstone 31 mars. Möjligen en bit in i april.