2012-12-12

Förhandsartiklarna finns nu på webben

Det tog några dagar, men nu har Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten lagt ut sina förhandsartiklar om min utställning på webben, de som var införda i papperstidningarna i fredags respektive lördags. Klicka på bilden för att komma till artikeln.

     

2012-12-08

Vintervernissage med kemiskt besök

Konsthallschefen Hans Sundvall ställde några frågor till mig om bilderna. Foto: Anna Magnusson.

Lugnt och avspänt. Ingen större uppståndelse. Positiv atmosfär. Dagens vernissage är över och man är ännu några upplevelser rikare. Till exempel fick jag en bukett vita rosor av Kemi Konstförening. Bara en sån sak kan ju göra en dag till ett minne för livet. (De var ett tjugotal personer som kommit med buss från den finska kuststaden några mil bortanför gränsen, för att kolla in det norrbottniska konstlivet, vilket man nu alltså kan anses tillhöra.)
Jag är i alla fall mycket nöjd både med dagen och med utställningen. Den är snyggt hängd i ett rum där den passar väldigt bra. Bildspelet finns också med. Musiken hörs stilla bakom sorlet från Kulturcaféet. Bildmässigt ackompanjeras mina foton av Victoria Anderssons fina broderier i rummet intill, med motiv från bland annat jakt och ishockey.

Kemi Konstförening kom med en tjugo man och kvinnor stark grupp
för att studera norrbottniskt konstliv.
Här har Luleå kommun varit framme.

2012-12-07

Bevakad av Norrbottens-Kuriren

Båda lokaltidningarna har kommit och intervjuat mig inför vernissagen. Norrbottens-Kuriren publicerade sin artikel idag. Den verkar inte ligga på webben, men så här ser den ut i tidningen. Klicka på den så blir den större.


2012-12-05

Att hänga en utställning

Ingen utställningslokal är den andra lik. Varje gång man hänger sina bilder handlar det om att göra en ny komposition. Känna in vad som passar just här, med de förutsättningar som den här lokalen erbjuder. Att hänga en utställning är verkligen ett eget moment i skapandeprocessen, och därför är det skönt att det finns en erfaren person på plats, som håller i det hela. Ingela Ögren Weinmar, pedagogisk ledare i Kulturens Hus här i Luleå, har idag hjälpt mig att packa upp tavlorna och göra ett preliminärt upplägg för hängningen. Dags att sova på saken, lite finjustering och sen spikar vi det hela.

Ingela Ögren Weinmar funderar på var tavlan med tre små istappar passar bäst.