2011-05-18

Att vernissera

En viss fp-finansminister sa en gång i tiden att alla svenskar borde ha en årslön på banken. Jag skulle vilja travestera henne med att säga att alla borde få ha vernissage någon gång i livet. Riktigt trevligt är det att uppleva hur glada människor tittar in och säger positiva saker om det man hängt upp på väggarna – några har till och med med sig en blomma. Man småpratar lite med den ena efter den andra, och efter några timmar, när lokalen tömts, åker man hem och har en lika trevlig efterfest fram till midnatt. Rekommenderas!

2011-05-10

Borde skriva om vernissagen

Men hinner inte på grund av allt jobb med seminariet. Nöjer mig tills vidare med att konstatera att det var en fin dag med många möten. 150-200 besökare, gissningsvis. Bland besökarna fanns givetvis den dyre fadern med kompakt- och videokamerorna i beredskapsläge.

Och hur är då utställningen? Ja, förhoppningsvis så som Christer B Jarlås skrev i ÖP: "Det här är sannerligen en utställning värd att vandra vidare."

2011-05-06

Boken släppt. Stefan Edman höjde temperaturen.

Mindre än ett dygn var han här, men på den tiden hann han med både radiointervju i direktsändning, två tidningsintervjuer och sitt eget föredrag på Clarion Hotell. Stefan Edman är helt enkelt suverän när det gäller att möta människor i positiv anda och att kunna förmedla en förundran inför den märkliga värld vi är satt att ta hand om. För mig som medvandrare och lokal värd under några timmar var det lärorikt att se hur lättsamt men samtidigt fokuserat och seriöst han förmedlade sitt budskap om vattnets roll i våra liv, både till åhörarna vid föredraget och till de nyfikna journalisterna från ÖP, LT och Radio Jämtland.
Här kan du lyssna på inslaget i Radio Jämtland. Intervjun med Stefan och mig börjar efter ca 12 minuter.
Östersundspostens artikel kom till under vandring till Tysjöarna på torsdagsmorgonen och finns att läsa här.
Och så några av mina egna bilder från detta intensiva dygn:

Stefan föreläser i Clarion.

Med ÖP:s team vid Tysjöarna.

"Jag har aldrig sett sådana här vattenbilder",
kommenterade Stefan i galleriet.


2011-05-01

Sex dagar till vernisssage


Eftersom föregående utställning på galleriet är nerplockad började jag idag hänga mina bilder, tillsammans med galleristen Lars Bolin. Spännande med ytterligare ett kreativt moment – att kombinera bilderna på ett sätt som lyfter fram, skapar dynamik, väcker intresse, leder vidare. Det är som att göra layout, men på ett annat sätt, i ett större format. Det ena av de två stora rummen blev klart. Efteråt satte sig Lars ner och såg ut över rummet. "Det här är i paritet med de bästa hängningar jag gjort", konstaterade han. Det ju låter lovande, för en förstagångshängare som jag.